If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами 1995 година е колата, и да като загрее, и двата са топли, но горния е по-топъл. Горния имам в предвид при термостата. Хвалих я хвалих я тая кола във фиат форума че е по-добра от Купето на Фиат, пък тя напоследък само ме дразни. От две седмици пищи пистовия ремък и не мога да хвана коя ролка е. Смених и ремъка, и точно след 15 мин, пак се разпищя. Смених малката ролка на обтегача, лагерите на алтернатора, лагера на климатика, само голямата неподвижна ролка не съм сменил още, но пък тя е единствената която се върти мазно и без луфт, за разлика от сменените до тук. Нещо бие според мен някъде, защото като намокря ремъка и воя изчезва, което значи че някъде се получава приплъзване според мен. Днес ако ми остане време ще си направя още един експеримент и ще видя какво ще стане.
А радиаторчето явно ще го свалям.
Лек и успешен ден
Свали първо само кранчето и виж дали работи правилно после се заигравай с радиаторчето За свиренето аз залагам че е сбъркана дължината на ремъка и/или обтегача не е читав
ОК, мерси Бобо, ще ги видя тези неща. А можеш ли да кажеш, каква трябва да е дължината на ремъка според теб, защото колата нямаше ремък като я купих и ми продадоха 7РК1955 ако не се лъжа, и сега пак такъв ми предложиха?
ОК, мерси Бобо, ще ги видя тези неща. А можеш ли да кажеш, каква трябва да е дължината на ремъка според теб, защото колата нямаше ремък като я купих и ми продадоха 7РК1955 ако не се лъжа, и сега пак такъв ми предложиха?
Не клапата за външния въздух, за която стана ясно, че си я застопорил отворена... Тази, която променя потока дали въздуха да идва през радиаторчето (тоест да е топло) или не (и съответно да е студено)... Тази, която се регулира от врътката около която има синя и червена чертичка (най-вероятно е първата откъм шофьора)...
Ква клапа кви пет лева тва е фаза 1 ГТВ! Четете внимателнокво съм написал
Здравейте колеги, по въпроса за парното, накрая го реших проблема. Оказа се че или някой е пипал или заводски не е регулирано правилно, защото врътката която върти кранчето, върти и една клапа, която вкарва студен въздух. Оказа се че когато кранчето е отворено, клапата е недозатворена и едновременно с топлия въздух влиза и студен през недозатворената клапа и топлото е малко. Наложи се реглаж и всичко се нареди.
Но както и да е, ГТВ-то си замина. Със здраве да си я кара новия собственик. Взе една много добра кола, по която всичко беше пипнато с мерак и нищо не беше спестено.
Беше много добра кола, но просто са ми много и се наложи да се разделим. Може да се смеете, но ревах една седмица от мъка.
Тъй като Даниел искаше снимка, ако не е в нарушение на правилата на форума, ще дам линк към темата ми във фиат форума, където описвам какво е правено по колата и с какви други коли се забавлявам.
Comment